Google+

pátek 16. září 2022

Seznamy nepohodlných lidí? To dělaly zločinecké organizace Gestapo, NSDAP, NKVD a StB.

Byly to zločinecké organizace totalitních režimů. A i dnes už podobní hlasatelé těch jediných správných názorů začali vystrkovat růžky. Kdo si myslí a nedej bože dokonce nahlas říká něco jiného, než je jejich „pravda“, tak šup s ním na seznam.

Na sociálních sítích se šíří tabulka nazvaná „mapa české dezinformační scény“. Jde o jakýsi, řečeno s nadsázkou, „Schindlerův seznam“, ale s opačným znaménkem. V tomto seznamu jsou uvedeny desítky jmen známých osobností, vše je dokonce hujersky setříděné do několika „kategorií“, včetně členství v politických stranách! Kde to sakra jsme! Kolonky seznamu:

  • Vyšetřován Policii
  • Aktivně vysílá live
  • Proruská propaganda
  • Antisystémové / proti EU
  • Anti Covid

Oni to selektují jako Mengele, dokonce i podle povolání: Lékaři, Právníci, Politici, Novináři. Koho zaškatulkovat nemohli, toho šoupli do rubriky „Ostatní“…

 

Pokud je obrázek málo čitelný, uvádím přímý odkaz na tuto žumpu.

Zajímavá je kolonka „Lékaři“. Napsali tam dokonce MUDr. Jana Pirka, senátního kandidáta TOP 09, dále nejcitovanějšího českého epidemiologa prof. Jiřího Berana (!) a i olympionika MUDr. Lukáše Pollerta.

Právníci: Jindřich Rajchl, Jana Zwyrtek Hamplová, Tomáš Nielsen, Ondřej Dostál.

Politici (ne všichni tam uvedení): Zuzana Majerová, Tomio Okamura, Jaroslav Bašta, MUDr. Ivan David, František Ringo Čech.

Údajný expert na digitální média, jakýsi připlešatělý Daniel Dočekal reakce občanů posměšně na Twitteru komentoval: „A česká dezinfo scéna se může posrat z toho, že je někdo někde namaloval do grafu.“ Na to já říkám: „Až na něj a Pavla Kotyzu budou podány žaloby a u dveří jim zazvoní policie, oba se poserou tak, že jim pampersky, ze kterých dodnes nevyrostli nebudou stačit.“

Ti dva, Daniel Dočekal a Pavel Kotyza jsou údajně autory onoho seznamu, i když se k tomu nepřiznali. Jsou zde totiž úvahy, že všichni poškození na autory tabulky podají hromadnou žalobu. Já jsem pro, doufám že do toho všichni půjdou a budou se bránit. Zdroj na původní článek je zde: „Tak tohle už ne. „Seznam dezinformátorů“: Osobnosti to poženou vysoko.

Autoři můžou skončit s pokutou v řádech statisíců, možná i milionů, jak informovala advokátka Jana Zwyrtek Hamplová. Z onoho článku budu citovat:

 „Pomalu vzniká myšlenka hromadné žaloby odborníků z tohoto kolujícího přehledu, aby se autor nebo autoři museli jmenovaným písemně omluvit a uhradit finanční satisfakci,“ píše právnička. A protože se může jednat až o desítky osob, mohlo by autora toto dílo přijít na statisíce až miliony.

Sama Hamplová prý nabídla zastupování bez nároku na honorář, ten si nechá zaplatit až od odsouzeného autora v rámci nákladů řízení. Cílem je, aby se k žalobě připojila většina dehonestovaných odborníků.

Novinářka Angelika Bazalová navíc upozornila, že zveřejnění seznamu je ovlivněním voleb, které se konají za dva týdny a řada jmenovaných osob v nich kandiduje.

V tom posledním odstavci novinářka Bazalová trefila hřebíček na hlavičku… Je to podpásový způsob, jak ovlivnit volby. Ohledně voleb se vtipně a bohužel i pravdivě vyjádřila jedna z „černých ovcí“ z onoho seznamu, František Ringo Čech. Ten před posledními volbami do Parlamentu v televizní debatě prohlásil, že vlastně není z koho vybírat: „Není koho volit, jsou to samí Mažňáci.“

Pokud se týká oné koláže, Malleus Maleficarum (Kladivo na čarodějnice) řekl bych v další nadsázce, že je to vhodná právnická literatura na potírání skutečných dezinformátorů. Podoba oné paní z knihy s jistou dobrosrdečnou a láskyplnou českou političkou je čistě náhodná.

Dezinformace není definována v žádném právním předpisu, takže ji může kdokoli jakkoli interpretovat tak, jak mu to právě vyhovuje. Nakonec i z doby corony platí známý bonmot: „Dnes dezinformace a za měsíc realita“. A tak tomu i bylo. Když jsem se dostal až ke corona viru, bylo by dobré připomenout si, jak to chaot Andrej Babiš „manažersky“ řešil. To jeho řešení jde demonstrovat už jen tím, kolik bylo za jeho éry ministrů zdravotnictví. Jeden odborník větší než druhý.

Ministři zdravotnictví za Babiše: Adam Vojtěch, Roman Prymula, Jan Blatný, Petr Arenberger a znovu Adam Vojtěch. Kruh se uzavřel...

Chaotická rozhodnutí ministrů zdravotnictví a Babiše přicházela během dne i třikrát za sebou a třikrát různě. Pro odlehčení a připomenutí tohoto covid období doporučuji shlédnou přiložené video „Jak to bula s Coronula 2“. Je to tam v kostce zrekapitulováno...






 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat