Google+

čtvrtek 15. září 2022

Politická strana Přísaha. To zní vznešeně. Jenže jsou i přísahy křivé.

Tato předvolební taškařice je převzata z portálu „Olomoucká drbna“, ale drb to jistě nebude. Už jen ten titulek zní zajímavě: „Čtveřice Olomoučanů tvrdí, že se dostala na kandidátku Přísahy, ačkoliv k tomu nedala souhlas.“

Ti čtyři nešťastní lidé, i když o tom nic nevěděli, jakýmsi zázrakem se ocitli na kandidátce politické strany Přísaha. Že to bylo bez jejich vědomí a souhlasu, to je pouhý detail. Jde o komunální volby v Olomouci. „Kandidátkou“ Přísahy se tam stala nějaká paní Sabina Masopustová a její tři příbuzní. Paní ale brble, že podpisy musel někdo zfalšovat, a proto bude podávat trestní oznámení. Což je další paradox. Policajti budou vyšetřovat stranu bývalých policajtů. Musí si dát ale majzla. Snadno a rychle by se sami mohli ocitnout na kandidátce Přísahy. Tam to jde fofrem. Než řeknete švec, už kandidujete. Tak to tu ještě nebylo.

Krásná představa. Celé Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje jede policejním autobusem volit Přísahu. I oni přece přísahali, tak komu jinému to hodit. Všichni policisté v autobuse, na ulici ani jedna policejní noha… Zločinci ve volební dny budou mít v Olomouci slet.

Když to volební „nedorozumění“ prasklo, všichni byli z kandidátky staženi. Lídr kandidátky Přísahy Václav Dvořák to okecal tak, že je to pouhé nedopatření. No jo, nedopatření. Víme svoje. Nedopatřením už v roce 2013 padla Nečasova vláda. Fiala by měl zpozornět… Zde si hlavně z textu zapamatujte slovo zfalšovat. Bude se ještě dál opakovat. 

Popojedeme v čase dozadu. Stroj času netřeba, stačí si přečíst další, ještě zajímavější článek: „Překvapení pro soud v kauze Vidkun. Kam zmizel tajný dokument detektiva Komárka?“ Text je sice dlouhý, ale interesantní. Místy to spíš připomíná detektivní příběh.  O co šlo. Slovo Vidkun a aféra kolem olomouckých policajtů je mediálně známá. To rozepisovat nebudu. Spíš jde o věci, které vyplavaly na povrch až při soudním procesu, a o kterých dost lidí neví. Olomoucký soudce Martin Lýsek (předseda senátu) si od Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) vyžádal kopii jednoho důležitého dokumentu.

Ale ouha. Tento dokument, sepsaný někdejším šéfem ostravské expozitury bývalého ÚOOZ Jiřím Komárkem ze spisu záhadně vysublimoval. Slovo vysublimoval použil autor toho článku a mně se moc líbí. Podle Wikipedie: „Sublimace je skupenská přeměna, při které se pevná látka mění na plyn, aniž by došlo k tání pevné látky (tedy bez průchodu kapalnou fází).“ V bývalém ÚOOZ nepracovali obyčejní policajti. To museli být alchymisté! Ten dokument (udání), ležel v nějakém zaprášeném spisu. Potom se sama od sebe spustila samovolná sublimace a z udání byl najednou plyn. Nějaký neopatrný policista otevřel okno, plyn unikl, a bylo po důkazu. Tak to někdy chodí. Údajně k sublimaci (u zapeklitých kauz) dochází i na podatelnách soudů.

V onom vysublimovaném záznamu bylo uvedeno jméno tajného informátora, který měl Komárkovi sdělit hrdelní tajemství. Prý se tam jednalo o nezákonnosti v Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Na základě tohoto později zplynovaného lejstra byl rozjetý celý Vidkun. Byly povoleny odposlechy a sledování podezřelých. Jelikož ale doklad ze spisu zmizel, ani soudce Lýsek se obsah onoho tajemného úředního záznamu nedozvěděl. To asi zná jen expolicista Komárek… A ten už to nejspíš zapomněl.

Cituji autora článku Jana Hrbáčka: „Zjednodušeně řečeno: někdo prostě velmi důležitý dokument v kauze Vidkun sebral ze spisu a nejspíš skartoval.“ To jsou věci. Já bych řekl, že jde o důvodné podezření, že neznámý policista napřed doklad zfalšoval. A potom, až už Vidkun jel a ÚOOZ byl rozprášený, tak až potom se sublimovalo. Vy to vidíte jinak?

Ještě jednou cituji autora: „Jiří Komárek dnes v hnutí Přísaha, vedeném exšéfem ÚOOZ Robertem Šlachtou, usiloval o vstup do politiky, do Poslanecké sněmovny. S autorem článku Komárek delší čas nekomunikuje.“ Ani se nedivím. Jestli dnes pan Komárek kandiduje v obecních volbách nebo rovnou do Senátu (!), to jsem už nezjišťoval. Když vidím jaké „kandidáty“ nasadila Přísaha v Olomouci, nestojí mi to za sebemenší námahu.

Protože se blog týká voleb, opráším jeden starý volební vtip: „Koho budeš volit? No, komunisty. To já také, ale z které strany?

Vůdce policejní sekty Přísaha, pan Robert Šlachta toho má na triku mnohem víc. A nejen na triku, on má i za ušima. Ale to bude na celý článek, kde se rád podělím i o osobní zkušenost s tímto údajně elitním policistou…


 

Žádné komentáře:

Okomentovat