Google+

úterý 20. září 2022

Víte, kolik berou poslanci Evropského parlamentu? Soudružka Konečná vodí své soudruhy voliče za nos.

Soudruh Jakeš ve svém legendárním projevu: „Dostávám jednou ročně výpis… seznam těch umělců, kteří berou nad těch sto tisíc korun. No tak řekněme soudružka Konečná, je to milá holka, všechno… ale ona už tři roky po sobě bere tři miliony každý rok.

Jde o parafrázi Jakešova proslovu. Nicméně ohledně těch peněz by se soudruh Jakeš trefil a možná by byl dokonce troškař. Posuďte sami:

Hrubý měsíční plat poslanců EP podle statutu činí 9.386,29 (od 1. 1. 2022). Tento plat je hrazen z rozpočtu Parlamentu a všichni poslanci z něj odvádějí unijní daň a příspěvky na sociální zabezpečení. Po odvodech činí výše čistého platu 7.316,63. Tento plat rovněž ve většině členských států podléhá dani z příjmu. Výsledná výše platu poslance tedy závisí na daňových předpisech v jeho zemi. Zdroj: Zpravodajství Evropský parlament.


K tomu je řada dalších příspěvků:

  • Cena jízdenky na místo schůzí

  • Ubytování a související výdaje, a to až do maximální výše €4.716 ročně

  • Paušální příspěvek ve výši €338 na úhradu ubytování a s ním spojených nákladů za každý den, kdy je poslanec EP v Bruselu nebo Štrasburku

  • Při schůzích konaných mimo EU činí příspěvek €169

  • Příspěvek na všeobecné výdaje

  • Výdaje na zdravotní péči, nárok na náhradu dvou třetin svých léčebných výloh

  • Ostatní nároky (Parlament poskytuje poslancům EP zařízené kanceláře jak v Bruselu, tak ve Štrasburku. Poslanci EP mohou v obou městech používat pro služební účely služební vozy Parlamentu.)

Co čeká zvolené europoslance: Plat 175 tisíc, kapesné i o 30 tisíc vyšší důchod. Pokud politik v bruselské politice vydrží po celý pětiletý mandát, přijde si asi na 10,5 milionu korun. Zdroj Aktuálně.cz z 24. 5. 2019, tedy mírně zastaralý, dnes je to ještě víc.

Podle Převodníku měn – měnové kalkulačky 7.316,63 ke dni 17. 9. 2022 činí 179.220,85 CZK, což odpovídá údajům Aktuálně.cz s oním navýšením od 1. 1. 2022. Takže ročně bratru, zde soudružce, jen čistý základ (bez popisovaných benefitů) činí cca 2.160.000,- Kč. Takže člověk by čekal, že za ty prachy bude soudružka makat… Ale ona jen pindá a připravuje „svržení Fialovy vlády“… Tu chce svrhnout víc lidí a dělají to i zadarmo…

Kateřina Konečná už v pátek před nedělní demonstrací oznamovala, že vláda Petra Fialy dostane na demonstraci červenou. Na Václavák dne 18. 9. 2022 přišla s rázným požadavkem. „Žádný politik ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Pirátů a STAN neprojde!“ S tím by šlo souhlasit, i když to říká komunistka. Konečná si pochvalovala, že na demonstraci dorazily stovky lidí. Záludná česká provládní média hovořila o 200 lidech. Těm ale věřit nejde, mohlo tam i s Konečnou být klidně i 201 lidí.

Ani jeden politik současné koalice na radnice,“ křičela ve finále z pódia Konečná.

Revoluční jiskra a nadšení jí tedy neschází. Jenže ona vodu káže, víno pije, ale na občany ve skutečnosti z vysoka se..! Jen se mediálně zviditelňuje.

NEDŮVĚRYHODNÁ SOUDRUŽKA

5. 2. 2022 jsem soudružku Konečnou kontaktoval na její e-mail. Rámcově jsem ji seznámil s cinklým vyšetřováním střelby v obci. Záběry z bezpečnostní kamery (1 minuta) jsou zde.

Jelikož je v Bruselu již dlouho „zabydlená a spokojená“, požádal jsem ji o kontakt na euroskeptické poslance EU. I takoví tam jsou, někteří jsou tím známí... Chtěl jsem se na ně obrátit a intervenovat přímo v Bruselu ohledně nečinnosti Fialy a Rakušana. Je u nich důvodné podezření, že svou nečinností se sami dopustili protiprávního jednání a vyšetření střelby v obci umožnili zamést pod koberec. V archívu blogů jsou k tomuto tématu tři články. 

Topolánkova vláda to chtěla Evropě osladit a dopadlo to neslavně. Já, jízlivě řečeno, jsem to chtěl Fialovi a spol. osolit a vyvinout na něj trochu tlak z Bruselu. Je to slaboch, který se nechal buzerovat a seřvat řadovým evropským politrukem Guye Verhofstadtem...

Soudružka Konečná ale do dnešního dne nijak nereagovala. V otázce střelby v obci to bylo téměř na mimořádnou schůzi parlamentu k té věci, případně ustanovení parlamentní vyšetřovací komise, interpelace na premiéra Fialu a ministra vnitra Rakušana. To sice ona ovlivnit nemohla, ale kontakty poskytnout mohla. Fiala by měl ještě i mezinárodní skandál. Navíc by ty informace šly opozicí využít jako spouštěč předčasných voleb... Jenže ona neudělala vůbec nic a na občana se vykašlala.

Druhá zajímavá věc. Pod jedním z mých článků na iDNES se rozjela diskuse ohledně demonstrace na Václaváku dne 3. 9. 2022. Blog ze dne 6. 9. 2022 se jmenoval „Vláda dělá, co může. Nevede si zle“.

V rámci té debaty jeden z diskutérů vyrukoval proti soudružce Konečné s těmito věcmi, jde o doslovný přepis včetně emotikonu:

Komunistka a milionářka Konečná, která bydlí v luxusní čtvrti v Bruselu, přišla v tričku – Volte KSČM, chci žít v pohodě 😊 To nevymyslíš.“

S ohledem na výše uvedené tučné platy poslanců EP je to docela možné. Ve stanu v tom Bruselu asi nebydlí a ty platy jsou víc než slušné. To není závist z mé strany. Pokud by všichni europoslanci skutečně hájili v EU zájmy Česka, tak ať klidně berou třeba dvakrát tolik. Jenže se to neděje. Jsou mezi nimi, napříč politickým spektrem, přímo bruselští kolaboranti. A to zejména Piráti. Tito hlasují přímo proti zájmům České republiky!

Se soudružkou Konečnou to nevyšlo, ale jsou zde i jiní. Hlavně ne soudruzi, ale protivládní právníci… Takže signál k Fialovi zní: „Oops!...I Did It Again,“ Petře. 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat