Má slova o vyprázdněnosti politiky TOP 09 potvrzuje i výrok pana Schwarzenberga ze dne 22. 10. 2013. Toho dne proběhla debata lídrů deseti politických stran v Národní technické knihovně v Praze. Debatu organizovala MF DNES a server iDNES. Diváci vše mohli sledovat v přímém přenosu na internetu. Pan Schwarzenberg pronesl několik údajně neotřelých bonmotů. Za nejpovedenější považuji tento: „Budeme velice hrdí v opozici a budeme se s jistým veselím dívat na další vývoj.“ Výrok by to byl jistě neškodný, nebýt pronesený „předsedou“ TOP 09. Lze ho interpretovat i takto: Jsme hrdí, protože na co jsme sáhli, to jsme zpackali. A teď se tomu zpovzdálí budeme pochechtávat. Výrok hodný českého vlastence.
Možná by bylo vhodné seznámit se s obsahem tohoto článku („Volíte Schwarzenberga, přibalí vám Kalouska“), zejména jeho prostřední částí „Národní hrdina č. 2: Statečný agent 009 Schwarzenberg to zařídí.“ Téma jsem ironicky rozvinul v dalším článku o výborné volební polévce pro chudé voliče. Smyslem bylo upozornit na prolhanost a prázdnotu volebního programu TOP 09, respektive jeho neplnění v době, kdy TOP 09 byla vládní stranou.
Místo debaty, jakže to bylo s tím silným protikorupčním nasazením pana Schwarzenberga, nastoupila inkvizice TOP 09. Už jen chybělo zvolání: „Upalte ho kacíře. Na hranici s ním.“ První „topkaři“ jsou původem křesťané, takže ví, o čem mluví. Nebo to jsou komunisté? S nimi chtěl jejich guru Kalousek v roce 2006 vládnout. A teď se za to stydí, když jsem jim to připomněl? Čert se v tom vyznej.Forma, jakou jsem použil, byla jízlivá, to uznávám. Ale také účinná. Největší bolest tito pravdoláskaři neměli z toho, jak jsem to napsal. To byl jen zástupný důvod. Takové kocourkovské „odklánění“. Jejich bolest pramenila z toho, co jsem napsal. Konečně někdo řekl, že císař je nahý. A za to se přece musí kamenovat. To rozčarování z nahoty Agenta 009 musí strašně bolet. Ta deziluze musí být hrozná. To nejde odpustit.
Agent 009 fatálně a totálně zklamal. To nejde vzít zpět. Nejde to ani napravit. Lze se jen omluvit a odejít. Ale i na to je pozdě. A s tím nepohne ani sto tisíc „topkařů“. I kdyby na mě útočili ještě agresivněji.
V žádném případě jsem neměl v úmyslu Agenta 009 urazit. Kdybych to chtěl, udělám to úplně jinak a drsněji. Negativních informací (potvrzených, nevyvrácených) jsem na internetu nalezl dost. To jsem „prosíval“, ale jeho zradu člověka jsem vydýchat nemohl. Ten pan Klouzal Schwarzenbergovi věřil. Byl i u něj doma. Schwarzenberg mu také něco slíbil a nedodržel to. Zklamal v boji s korupcí. Zklamal jako člověk. Je úplně nahý a není to pěkný pohled. Fanatik to ale neuzná a bude blábolit o koze, zatím co já o voze. Potom nezbývá nic jiného, než parafrázovat pana Kodeta z Pelíšků a zvolat“ „Topkaři všech zemí… …však víte co“.
Když jsem zakládal tento blog, uvažoval jsem, že tam dám i slogan: „Nikdy nesoupeř s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě převálcuje svými zkušenostmi.“ Připadal mi trochu defétistický, tak jsem od toho upustil. Po blízkém setkání třetího druhu s „topkaři“ jsem ho tam pověsil. „Topkaři“, nespěte pořád, chce to trochu sportovního ducha. Vůči ODS se vymezuji stejně kriticky, a přesto se mezi nimi najdou lidé vtipní, chytří, konstruktivní. Lidé s nadhledem. Asi opravdu krysy opustily palubu ODS a nalezly do TOP 09. Hlavně nelhat a nekrást – to řešte. Ne vaši nepoživatelnou a ošizenou volební bramboračku.
Internet používám od začátku devadesátých let. Byl šíleně pomalý, byl šíleně drahý. Pevná linka stála měsíčně jako současný průměrný plat. Za tu dobu jsem viděl a četl tisíce diskuzí. Věřte nebo ne, do žádné jsem nikdy nevstoupil. Nebyl důvod. Až nyní na tomto blogu. Nicméně jsem si za ty roky debatéry roztřídil na několik skupin:
1) Bludní Holanďané internetu. Takové „Mluvící hlavy“ alias „Brouci Pytlíci“. Zapojují se do všech diskuzí. Jsou zásadně proti. Je jedno proti čemu, hlavně, že jsou proti. S oblibou se zaštiťují těmi nejvznešenějšími slovíčky a nejčistějšími ideály. Rádi používají podpásovky.
2) Deprivanti. Cosi jim schází. V případě TOP 09 existuje podskupina „politický deprivant“. Komentář pro „topkaře“: Není to stejné jako deviant. Není to sprosté slovo. Najděte si to ve slovníku.
3) Fanatici. Neví, o čem mluví. Papouškují cizí rozumy. A ač nemají svůj vlastní názor, o to intenzivněji setrvávají na bludech, které jim někdo vnutil. Tato skupina bývá nejvulgárnější a nejnebezpečnější.
4) Placení žvanilové. Vesměs studenti, přivydělávající si tím, že na jedné straně rozkládají debaty vytvářením negativního obrazu. Na straně druhé podporují svého chlebodárce a vytvářejí falešný pozitivní obraz. Ironicky řečeno volají: Vivat kníže! Vivat Kalousek! Nechme je stranou, je to práce jako každá jiná.
5) Nezařazení. Teprve zde jsou normální lidé. Mají svůj názor, přemýšlejí o věcech, dokáží diskuzi někam posunout. Účelem diskuze není druhou stranu zničit. Účelem je buď protějšek přesvědčit o svém názoru, nebo se nechat protistranou přesvědčit o svém omylu. Tito lidé jsou konstruktivní. Jsou-li navíc i vtipní, o to je to zajímavější a pestřejší.
Takže dál budu mluvit jen k té páté skupině. První čtyři jsou nepoužitelné, s nimi nejde diskutovat o ničem. Je možné, že lidé z páté skupiny mou formu vnímali jako nevhodnou. Moc dobře jsem věděl „do čeho jdu“. Znal jsem reakce veřejnosti a médií na parodii, kterou Václav Klaus mladší učinil na adresu Karla Schwarzenberga (KS). Míním tím parodii češtiny KS. Byla to provokace, píchnutí do vosího hnízda. Na politické scéně došlo i k větším brutalitám. Společnost je polarizovaná, KS versus Zeman. Někomu se to líbit nemusí, jinému ano. Podle „karmy“ článku je naprosto jasné, že si ten text našel i své sympatizanty. Ta čísla nejdou ošidit. Že se někteří báli vystoupit, se ani nedivím. Kdo by chtěl čelit útoku divokého stáda ovcí. Odvahu ale nenašel ani jeden pravověrný Kalouskovec. Ten poslal bokem, poťouchlý a urážlivý e-mail. Ten jsem rád zveřejnil v diskuzi, takže je po tajemnosti. To mi připomnělo úlisné Kalouskovy telefonní výhrůžky policistům a další podpásovky. Má skvělé následovníky. Jen ať to normální lidé všechno vidí...
Četl jsem o sobě blud, že Schwarzenberga nenávidím. Jak pošetilé. Pro mě je pouze tragikomickou postavou. Je to můj názor. Někdo má názor jiný, jak je KS úžasný a já mu ho brát nebudu. Prezident Zeman o něm prohlásil, že je maskot a s maskoty se nebojuje. To sedí. Nehodlám se k němu jinak vymezovat pouze proto, že mi za to nestojí. Nebýt jeho korupčního selhání, nevšímal bych si ho vůbec. Na korupci jsem alergický.
Psal jsem o tom částečně na blogu v článku „ODS – bony a klid“. Něco jiného je o tom žvanit v kavárně, něco jiného je setkat se s korupcí v reálném životě. Někteří policajti (žádní policisté to nejsou) stejně jako někteří státní zástupci si myslí, že je jim vše dovoleno. Naprosto drze, sprostě a bezostyšně vám lžou do očí. Nadržují, manipulují, kryjí své známé a příbuzné. Zametají kauzy pod koberec. To jsou naprosto reálné a konkrétní věci. Vlastní zkušenost. Nic vyčteného. Takže když slyším kavárenské plky, když vidím Agenta 009 v protikorupční akci, tak vidím rudě. To mi na KS vadí. To není nic osobního. Kdo se s tou policejní žumpou nesetkal v reálu, ať mlčí a nehází kameny, protože o tom vůbec nic neví.
Z toho důvodu jsou pro mě jak ODS tak i TOP 09 naprosto nedůvěryhodné strany, které o boji proti korupci sice mluvily, ale de facto ji samy praktikovaly. Proto čekám na výsledek voleb a věřím, že ODS a TOP 09 skončí v opozici. Nadlouho… Jistěže nejsem tak naivní, že bych věřil další akci „čisté ruce“. I ČSSD má svého Grosse, Tvrdíka, „Kakaového Boba“, jejich ministr skončil ve vězení, mají svého Ratha. A nakonec vůbec není jisté, že budou vládu sestavovat právě oni. Ať to bude, kdo to bude, horší než s ODS a TOP 09 to být nemůže! Tyto strany to dotáhly až na úplné dno! Hlouběji to už ani snad nešlo! Takže po této stránce jsem mírný optimista, když tvrdím, že na ty papaláše, které jsem označil, také dojde.
Čtenářům byl podsouván názor, že jsem snad emisarem SPOZ, ne-li přímo Ďábla v očích TOP 09, prezidenta Zemana. Omyl. Má politická motivace je ryze soukromá. Nejsem členem žádné strany a ani nikdy nebudu. Žádnou stranu ani nepropaguji. Prostě mi jen vadí, co se zde děje. To, že používám ironii, jízlivost a sarkasmus je jen má forma boje s tupými politiky a tupými státními úředníky. Těmi úředníky míním černé ovce jak v řadách policie, tak i státního zastupitelství. Je to má, ryze „soukromá válka“. Takže takový KS je mimo „směr hlavního úderu“, je mi úplně lhostejný. Mimo tu korupci…
Ke svému úžasu jsem byl nucen řešit předky KS až do středověku, předky jednoho pána až do první republiky a předky mé až do doby SNP. To je typická demagogie, odklánění a naprostá pitomost, na kterou jsem v rámci debaty přistoupil. Opět místo podstaty to sklouzlo k nesmyslům.
Pokud si vzpomínám, v diskuzi byla zmínka i tom, jaký byl KS skvělý ministr zahraničí. Já mám názor opačný. Když mi vysvětlíte následující jednání KS, třeba mě přesvědčíte. Událost je zparodována zde a týká se velkých manévrů na letišti. Pověstný Kalouskův tahač. KS tehdy slíbil, že jakýsi ruský podnikatel nebude Rusku vydán. Poté na slib zapomněl. Ruský podnikatel vydán byl a již seděl v letadle. V ten moment KS osvítil Duch Svatý a on si vzpomněl na svůj slib, který porušil. Nebylo to poprvé. Potom následoval naprostý chaos v režii Kalouska a přidružených ministrů tehdejší koalice. Nečas byl v zahraničí, když mu KS volal. Nečas tento hovor komentoval slovy, že mu vůbec nerozuměl (jazyková motanice) a že vůbec nechápal, o co se jedná. Ani to nebyl KS schopen rozumně říct a vysvětlit. Bylo to ve stylu: v sobotu večer, v neděli ráno, včera, dnes a zítra. To jsou fakta páni „topkaři“. Toto komentujte pravdoláskaři z TOP 09. Prosím, prosím…
Byla to groteska jak z němého filmu, v hlavní roli TOP 09. Tím jsem odpověděl současně na dvě věci z  diskuse. Zaprvé, že KS byl vynikající ministr zahraničí. Zadruhé, že s jeho češtinou nikdy nebyly potíže. Může se pak někdo divit mé parodii? Zapomněl jsem tam pouze na Kalouskovo mlžení, když neustále opakoval, že to je jeho odpovědnost a že už to řekl. Mlel to stále dokola, evidentně měl slabší virózu. Když jindy volal do televize, tak byl tak napraný, že si dva panáky spletl nejspíš s dvěma půllitry. Kalousek náš vzor. ODS má Mladé konzervativce, TOP 09 by si mohla založit Mladé alkoholiky. „Topkaři“, můžete v rámci objektivity komentovat i toto? Prosím, prosím…
TOP 09 dělá z voličů hlupáky a je ještě odpornější, než ODS. Svým pokrytectvím, skrytým falešným pánbíčkářstvím, farizejstvím a morální prostitucí. Přeběhlí kmotři z ODS to renomé ještě posílí. Doučí je i to, co TOP 09 zatím šlo ztuha.
Velká škoda, že se „topkaři“ svým Kalouskem před volbami příliš nechlubili. Věděli proč. Promítlo by se to do výsledků. Všichni o Kalouskově volební kampani mluvili, ale vidět ho nikde nebylo. Prostě takový „topkařský“ volební Yetti. Ale je možné, že se tento pilíř slušnosti TOP 09 jen řídil žalmem z Bible: „Maličko, a neuzříte mne, a opět maličko, a uzříte mne.“ Doufám, že ho voliči vykroužkují jako Ivana Langera a už ho nikdy v životě neuzříme. Podobnost tohoto citátu s dílem pana Haška Švejk není vůbec náhodná. Aby měli „topkaři“ o čem blábolit, až jim dojde „protikorupční“ argumentace. Ono k té argumentaci vlastně ani nedojde. Nemůže… Tak alespoň ten pan Hašek. Jedna věc mi není jasná. Co bude TOP 09 dělat, až KS půjde do důchodu? Kalousek se přece „vůbec neschovává“. Možná se poohlédne po jiném maskotovi…
Kalousek rád dává najevo svou duševní převahu, které si bohužel všimnul jen on sám. Voliče a politiky ostatních stran považujete za idioty. Další oblíbené výrazy jsou blbeček, sketa, rozbiju ti hubu, „na mladým jsem se rozcvičil“… Nejvíc ovšem miluje slovo debil. Používá ho hojně. Příležitost si vždycky najde.  „Miroslave, Miroslave … debil se neříká.“ Z tohoto hlediska je má filipika o volební polévce pro chudé dílem Mirka Dušína. Poslechněte si záznam telefonního hovoru, který nejlepší ministr financí vedl s exposlancem za Věci veřejné Skokanem. Je to svěží humoristické dílko. Jeho autor je nadán božím talentem. „Laskavý čtenář a posluchač“ si udělá svůj názor na Kalouskovy „častušky“ sám. Komentář netřeba. V poslanecké sněmovně šlo o holý život, když se chodbami potácel virózou oslabený Kalousek. Blížilo se to ukrajinskému či tchajwanskému parlamentu. Topolánek byl hulvát, ale na sprostého, asociálního a arogantního Kalouska zdaleka neměl. Těším se na komentáře zavilých „topkařů“, až budou svůj idol obhajovat.
Nezapomenutelné jsou také Kalouskovy pověstné fackovačky. K tomu je nutno znovu zmínit telefonní výhrůžky policistům. Poslední opus z dílny guru TOP 09 je sice menšího kalibru, ale také o něčem svědčí. Taková malá Kalouskova podpásovka, když ironizoval exministra Johna, že netrefí ve sněmovně ani na záchod. Cituji: „Na ministerstvu vnitra s bídou trefil na toaletu.“ No není to vtipné a slušné? Kovaný „topkař“ a pravdoláskař to musí ocenit. To náš Miroslav se trefil mnohokrát: padáky, CASA-Vlasta, Drábek, Šiška, s-Karta, zvýšené zadlužení státu, pokles ekonomiky, atd., atd… Těch volebních úspěchů bylo pochopitelně mnohem víc. Jejich výčet by zabral celý článek. Snaha vládnout s komunisty (překlad pro „topkaře: udržet si koryto za každou cenu) z roku 2006 byla již zmiňována a svědčí o pevných morálních hodnotách tohoto bývalého člena KDU-ČSL, poctivého křesťana a skoro komunisty. Nezapomenutelné je také to, jak ze „slizu Věcí veřejných“ vysublimoval čistou stranu LIDEM. Holt chemik, to se pozná. Vládnout ve stylu po nás potopa, to je jeho způsob.
„Křivou hubu“ nemám já. „Křivou hubu mají „topkaři“, kteří toto řádění Kalouska nevidí, neslyší, omlouvají a tolerují. Podívejte se na sebe, obrazně řečeno, do zrcadla. Svatouška může Kalousek dělat, až si zamete před vlastním prahem. Kalousek for premier.
Pochopil jsem jednu věc. Měl jsem víc studovat. Učit se! Učit se! Učit se! Mohl jsem se tak vyučit poctivému řemeslu „protikorupční topkař“ a byl bych za vodou. Nemusel bych dnes psát podobné články.